En af deltagerne ved NKB14, forfatteren og journalisten Gerd Laugesen, foretog lange gåture i området og gav sig i snak med dem som hun mødte på sin vej. Disse samtaler røbede hvad der var ved at ske; Den svenske energigigant Vattenfall planlagde en kraftig udvidelse af den allerede eksisterende vindmøllepark  på 13 møller med 40 nye endnu større møller, 3 mw, de største tilladte landvindmøller. For at bane vejen for denne vindmøllepark, nordens største, var Vattenfall begyndt at opkøbe ejendomme til nedrivning. Nørrekærenge ville blive omformet til et kæmpe industrianlæg med affolkning af et allerede truet stykke udkantsdanmark til følge. Udvidelsen vil derudover få mærkbare konsekvenser for kunstrummet Land og Nørrekærbiennalen for fremtiden.

Er det den omstilling vi ønsker?

I dialog med Nordisk Folkecenter for vedvarende Energi og Fonden Wind People udvikledes konceptet: Vind Med Vind.

I 2015 blev Nørrekærbiennalens arbejdsgruppe inviteret til at deltage i kunstbegivenheden Landshape i Hanstholm. I samarbejde med Folkecenter for Vedvarende Energi afholdt Nørrekærbiennalen en workshop, et debatmøde og en udstilling om lokalt ejerskab af vindmøller under sloganet: Vind Med Vind

Da den lokale skole ved Tolstrup, Toppedalskolen, var lukningstruet gik Nørrekærbiennalen til skolen og tilbød at lave en workshop med skolebørnene: “Kan en lokaltejet vindmølle redde Toppedalskolen ?” 

Vind Med Vind på Landshape Hanstholm 2015

Vind Med Vind på Toppedalskolen 2015