Nørrekærbiennalen 2019

Forandring Forankring

Alle de stor byer har en, Venedig, Berlin og Sao Paulo, og nu har Vesthimmerlands kommune det også. En kunstbiennale.

Siden 2014, hvor den første kunstbiennale løb af stablen syd for fjorden i Nørrekær Enge, ved Nørrekærsvej ca. 1500 meter øst for Aggersundbroen, har foreningen Nørrekærbiennalen ca. hvert andet år afholdt en lokal kunstbiennale. Med fokus på lokal forankring, historiske bygge- og transportmetoder i det omgivne landskab og lokalsamfund udvikler de inviterede kunstnere i fællesskab og hver for sig, projekter og værker som afholdes eller vises under Nørrekærbiennalen 2019.

 

LAND

Området, hvor Nørrekærbiennalen afholdes, er navngivet LAND. Det ligger yderst på en mark med Landart ved Limfjorden tæt ved vindmølleparken nord for Tolstrup og Næsborg. På alle tider af året kan man komme ud og se området, som efterhånden er blevet en skulpturpark. På den første Nørrekærbiennale i 2014 var et af hovedprojekterne bygningen af en Samisk gamme, som kunne minde om det de lokale Himmerlandsbeboere formodentlig boede i, i dette område i jernalderen. Gammen fungerer nu som et alternativt Shelter. Her kan alle der har lyst komme og overnatte, vågne op i skulpturparken og tage en soppetur i Limfjorden, tilmed kan du oplade din mobiltelefon fra en lille vindmølle forbundet til gammen. Vindmøllen og et solcellepanel  forsyner også et kunstværk med en lygtepæl, et fortov og en bænk, så der er lys om natten på LAND. Aller smukkest er LAND dog under selve Nørrekærbiennalen i august. I dette tidsrum er græsset slået med en le og området summer af liv – børn og voksne – der er i gang med forskellige kunstprojekter.

 

 

Nørrekærbiennalen 2019 – Forandring Forankring

Ved dette års biennale oprettes en færgefartmed rofærge. Nibe Kaaglaug, som har bygget en tro kopi af en kaag, et fladbundet fjordbåd, der har været anvendt igennem århundreder på Limfjorden til færgefart og fiskeri, står for færgetransporten, som besøgende kan benytte sig af under bienalen som en alternativ transportmåde til- og fra Biennalepladsen på LAND og nordsiden af fjorden til Bejstrup Strand, et tidligere udskibningssted. Her vil der bl.a. under biennalen være en lydskulptur med et orgel og en midlertidig genoprettelse af en gammel kro, som engang lå netop på dette sted.

På LAND er en gruppe i gang med at etablere en permaskovhave og en skulptur, som skal opsamle vand fra taget på vores muldtoiletskulptur: Toiletobscura.

I år har vi desuden workshops for børn Art Booksi et samarbejde med BMMK (Børns Møde Med Kunsten).

Følgende kunstnere medvirker i Bienalen:

Finn Thybo Andersen (Dk), Pelle Brage (Dk), Julie Bruun (No), Stoffer Michael Christensen (Dk), Kirsten Dufour (Dk), Liv Nimand Duvå (Dk), Geir Tore Holm (No), Kasper Lynge Jensen (Dk), Elisabeth Kiss (Dk), Margin v/ Kristina Ask og Kristian Hillesø (Dk), Søssa Jørgensen (No), Mari Keske-Korsu (Fin), Wojchiech Laskowski (Pl/Dk), Martin Richard Olesen (Dk), Katrine Skovgaard (Dk), Tine Tvergaard (Dk), Thomas Østergaard (Dk),

Digter og billedkunstner Gerd Laugesen (Dk) og Komponist Anders Lauge Meldgaard (Dk)

Nørrekærbiennalen

6 – 10 august 2019

Nørrekærsvej, 1500 meter øst for Aggersund

9670 Løgstør

http://norrekaerbiennalen.dk

Kontakt:

Kirsten Dufour : mobil 20 61 31 73

Finn Thybo Andersen: 60 81 02 18