NKB 2017 Landskabet og Skuespillet

/NKB 2017 Landskabet og Skuespillet
NKB 2017 Landskabet og Skuespillet 2017-12-06T12:01:19+00:00

NKB2017.
Landskabet og Skuespillet

Den 1. – 5. august 2017 åbner Nørrekærbiennalen 2017. Landskabet og Skuespillet for anden gang med deltagelse af danske og nordiske kunstnere, som præsenterer værker, der inviterer til demokratiske samtaler om grøn omstilling, vindmøller og retten til brugen af landskabet, med udgangspunkt i hvad der sker i og med landskabet i Nørrekær Enge.

Nørrekærbiennalen 2017 (NKB17) foregår på og omkring land-art stedet LAND, en lille mark tæt ved Limfjorden øst for Aggersund. LAND blev etableret i 2000 og har siden Nørrekærbiennalen 2014, Overlevering og Kredsløb dannet ramme for flere kunstbegivenheder med udgangspunkt i det lokale miljø og landskab.

Siden biennalen i 2014 har Nørrekærbiennalen været medinitiativtager til oprettelsen af Nørrekærs Enge Vindmølleforening, der er oprettet på baggrund af den svenske energikoncernen Vattenfall planlagte udvidelse af vindmølleparken med 40 nye endnu større møller end de 13 der allerede er opstillet i Nørrekær Enge. Det er et voldsomt indgreb i områdets natur med store konsekvenser for den lokale befolkning, som skal leve med følgevirkningerne af anlægget, bl. a. opkøb af yderligere 13-18 ejendomme med affolkning til følge.

Deltagende kunstnere:
Stoffer Michael Christensen,​ Finn Thybo Andersen, Frans Jacobi, Claus Handberg Christensen, Katrine Skovgaard, Morten Bencke, Elisabeth ​K​iss, Ole Sporring, Finn Have, Martin Richard Olsen, Birte Ohsten, Pelle Brage, Julia Bruun, Jesper Dalgaard, Jytte Cramer, Mogens Otto Nielsen, Andrew James Zealey, aiPotu, Kirsten Dufour og lokale landskabsmalere Jan Hansen, Karsten Hansen, Gudrun Kjær, Per Bertelsen og Birthe Kjærsgaard m.fl..

Andre deltagere:
Troubaduren Mikael K, Lea Vangstrup fra Wind People, Nordisk Folkecenter for Vedvarende Energi og Emil Olsen, formand for Nørrekærsenge Vindmølleforening og Midtfjord Radio.

AKT 1: Landskabsmaleriet

Landskabsmalere befolker og fortolker landskabet. Alle inviteres til at lave malerier i og af landskabet i Nørrekær Enge.
Medbring eget malergrej, staffeli og van Gogh hat.
Malerierne vises på en samlet udstilling i Tolstrup Forsamlingshus lørdag d. 5. august 2017.

AKT 2: Torvet

Vi brolægger et torv i fællesskab på LAND som demokratisk samlingssted.

AKT 3: Lyd

Audiowalk med landskabets lyde.

AKT 4: Performance

En mobil performance som dukker op på LAND, ude i landskabet og i omkringliggende, tilstødende byer.

AKT 5: Udstilling

Udstilling med koncert og debat i Tolstrup Forsamlingshus:

Udstillingen med landskabsmalerierne fra Nørrekærenge.
Koncert med Mikael K der synger og spiller Viser fra Nord.
Debat og samtaler om grøn omstilling, vindmøller og retten til landskabet sammen med Lea Vangstrup fra Wind People, Nordisk Folkecenter for Vedvarende Energi og Emil Olsen, formand for Nørrekærsenges Vindmølleforening.