Info

Nørrekærbiennalen arbejder med udgangspunkt i en lille jordenklave yderst på en mark i Nørrekær Enge i Vesthimmerland. Syd for Limfjorden, Danmark.

Nørrekærbiennalen er en tilbagevendende kunst begivenhed og samtidig et kunstner-kollektiv, som inviterer lokale og andre kunstnere til at deltage i samskabelsen af kunst.

Kunsten er et undersøgende værktøj i den lokale hverdag. Vi arbejder i perspektivet af vores samfund og dets bevægelser, som er nødvendige at forholde sig til, ændre og glæde sig over. Vi arbejder for et retfærdigt, meningsfuldt og socialt levende samfund.

Kunsten er en del af løsningen.

Igennem de senere år er der poppet mange nye internationale kunstbiennaler op på perifere steder rundt omkring i verden. Steder, der ikke før har været introduceret til og indlemmet i kunstens rum, steder, hvorfra man ønsker at udbrede og udforske tendenser i samtidskunsten.
Den dialog, der føres i samtidskunsten, bliver inddraget i biennalens kontekst og selve stedet, lokaliteten bliver et mål for kunstnerisk bearbejdelse, hvilket gør biennalen og kunsten nærværende og interessant også for et lokalt publikum.
Som modspil til det faktum at biennaler ofte er nogle kæmpestore kunstmaskiner af national betydning, ønsker Nørrekærbiennalen at vise en anden model, med et enkelt tema og begrænset deltagelse, der fungerer mere som et lokalt laboratorium eller som en læringsproces, ikke kun i kunsten, men også i den praktiske verden.